Uit elkaar of niet?

Relatiemoe?

We komen allemaal wel eens op een kruispunt in de relatie waarbij je je afvraagt: is dit nou wat ik voor ogen had? Dit moet beter, lichter, vrijer, dieper, of in ieder geval anders. Gemis van eigen ruimte en gemis van verbinding brengen je op dit punt. Misschien heb je al van alles geprobeerd en al samen veel gesproken, of misschien is het een eenzame wanhoop, omdat je niet goed weet hoe je de ander moet bereiken.

Op het moment dat je je realiseert dat de relatie niet meer is wat je ervan had verwacht, of dat je in de relatie niet meer krijgt waarvoor je gevallen was, dan probeer je hard te werken om toch te krijgen wat je nodig hebt. We doen allemaal van alles om de situatie te willen veranderen. Bijvoorbeeld jezelf aanpassen en wegcijferen voor je partner, of juist ruimte opeisen voor jezelf. Verlangen van je partner dat hij of zij gaat veranderen. Of je juist terugtrekken en negeren wat je nodig hebt.

Als dat allemaal niet werkt dan kan je je machteloos voelen en op het punt aankomen waarop je jezelf de vraag stelt: ga ik blijven of scheiden?

Hoe groot is de relatieschade?

Om te kunnen beslissen of je uit elkaar gaat of niet is het allereerst van belang te weten hoe groot de relatieschade is. Voel je je niet verbonden of eenzaam. Wat ligt daaraan ten grondslag? Is er voldoende ruimte voor de autonomie van jullie beiden? Voelen jullie je vrij of juist onvrij in de relatie of is dit niet in balans? Is je hart onherstelbaar beschadigd en doe je jezelf en je partner tekort om nog bij elkaar te blijven? Of is er een weg naar hernieuwde verbinding en liefdesgeluk?

Eline Blom (Relatie-therapeute en Haptonoom) en Martine Stavenga (Scheidingscoach en Mediator) hebben de handen ineen geslagen om jullie met de te helpen de relatieschade in kaart te brengen en antwoord te krijgen op bovenstaande vragen.


Lees verder of maak direct een afspraak.


Vorige
Vorige

Hoe kun je me dit aandoen!

Volgende
Volgende

Achter elk verwijt zit een wens