Troost

verliesverwerking scheiding

"Waar vind jij troost?" vroeg ik.
Ze was verrast door mijn vraag. Dat uit elkaar gaan voor hen allebei beter was, daarvan was ze overtuigd. Op dagen voelde ze zich sterk en kon ze de wereld aan. Maar nu werd alles ineens heel confronterend. Alles zelf regelen. Thuiskomen in een vreemd en leeg huis. De stilte was soms oorverdovend. "Je mist je bedding en je houvast" zei ik.

Wat er samen nog was, was niet meer genoeg, maar door het wegvallen van het vertrouwde werd het verlies intens voelbaar. Door mijn vraag stond ze stil bij dat wat verloren is gegaan door de scheiding. Op het eerste gezicht leek het te overzien. Ze had haar werk, ze bleef wonen in dezelfde buurt en het contact met de kinderen was goed, maar die hadden haar niet echt meer nodig nu ze allemaal het huis uit waren en waren druk met hun eigen leven. Het gekibbel, de ergernissen en teleurstellingen kon ze missen als kiespijn. Het was een opluchting om dat niet meer te hoeven voelen. Daar kwam rust voor in de plaats. Maar in die rust en in die stilte kwam een rauwe pijn naar boven. Het missen van haar maatje. Doordat de ergernissen teveel in de weg waren komen te staan zag ze haar man alleen nog in het negatieve licht terwijl hij haar op zijn manier toch altijd nog tot steun was geweest. Hij was nooit goed geweest met woorden, maar als ze echt met elkaar in verbinding waren dan hielden ze elkaar altijd stevig vast.
"Troost…", zei ze. "Warme armen om mij heen, dat geeft mij troost". De tranen stroomden over haar wangen.

Kan jij extra hulp gebruiken bij de verwerking van de scheiding? OVER & UIT biedt een coachingstraject aan gericht op de verliesverwerking en herstel. Meer weten? Klik op de button hieronder voor meer informatie. Of maak direct een afspraak via: info@over-en-uit.nl

Vorige
Vorige

Als de ander wil scheiden

Volgende
Volgende

Ruzie in relaties